tillsatser

Gelatin – animaliskt och växtbaserat

Vad är gelatin? Detta inlägg riktar sig kanske främst till dig som är nybliven vegetarian eller vegan och som söker information om gelatin. Faktum är att produkten finns i en hel del livsmedel eller så har det varit en del i framställningen av livsmedlet i fråga. Gelatin är ett naturligt, lösligt protein. Det kan framställas… (LÄS MER)

e-nummer, tillsatser

Animaliska e-nummer och tillsatser

Animaliska e-nummer och tillsatser Det är inte alla som har koll på att livsmedel kan innehålla animaliska tillsatser. Färgämnen och ytbehandlingsmedel är ofta boven i dramat även om vi på senare år har fått se färgämnet karmin (som du kan läsa mer om nedanför) ersättas med exempelvis rödbeta. Numera ser vi även spenat, spirulina och… (LÄS MER)